Blog

2017. Február 22.

A névjegykártya tervezés 10 parancsolata



A sikeres névjegykártya titka néhány fontos gyakorlatban rejlik. Nem számít, milyen jól megtervezett kártyáról van szó, ha nem szolgálja célját, mint funkcionális személyes marketing eszköz. Íme néhány bevált tanács, hogy névjegyed ne csak csinos, de valóban hasznos is legyen:


1. Használj jó papírtípust!
Bőven van papírválaszték manapság, használjuk is ki! Nálunk a 350 g-os matt digitális papír a standard verzió, de nem muszáj ezt választani. Számtalan kreatív papír közül szemezgethetsz! Természetesen ezen papírok beszerzése több időt vehet igénybe, épp ezért érdemes időben neki állni a tervezgetésnek. Igény esetén mindig készítünk mintát, amelyet kezedbe foghatsz, tesztelhetsz, ezzel is segítve a döntést és növelve elégedettséged.
 

 

2. Légy tisztában a valós méretekkel!
Tartsd szem előtt a névjegykártyád méretét mikor betű méretet választasz! Lehet, hogy a monitoron szépen néz ki, olvasható, átlátható, de nyomtatásban összemosódik, halvány vagy nagyon apró!

 

 

3. Ne bánj vele túl finoman!
Nem elég csak a méretre figyelni, a betűvastagság is fontos. Ahogy arra az előző pontban is felhívtam a figyelmet, a túl vastag betű nyomtatáskor "becsukódhat", összemosódhat, a túl vékony pedig teljesen eltűnhet a névjegyről.

 

 

4. Légy takarékos!
Avagy a kevesebb néha több! Ne zsúfold tele a névjegyet, mert átláthatatlan lesz. Ha ismertetőt szeretnél magadról, tevékenységedről, vállalkozásodról, készíts katalógust, szórólapot, füzetet stb. A névjegyeden csak a lényeg szerepeljen. Tiszta, átlátható, világos.

 

 

5. Figyelj a célpiacodra!
Gondold át, kiknek is készíted a névjegyedet! Elsősorban az ő igényeiknek kell megfelelned. Az a fő, hogy számukra legyen figyelemfelkeltő. Vegyünk 2 példát: ha célközönséged elsődleges szereplői idősebb emberek, akkor az apró betűkkel már nehezebben boldogulnak. Ha elsősorban férfiaknak szeretnél értékesíteni, a nőisebb formákat, színvilágot talán hanyagold.

 

 

6. Állítsd fel a fontossági sorrendet!

Érdemes a névjegykártya tervezésekor sorszámmal ellátni a névjegyen megjeleníteni kívánt adatokat, és fontosság szerint osztályozni. Ezzel meg tudod különböztetni a valóban fontos információkat a kevésbé fontosaktól, ezáltal szelektálni, és szellősebbé tenni a névjegyet.

 

 

7. Legyen ARC-od!

Tartsd magad céged arculatához. Ha nem rendelkezel még vele, érdemes belevetned magad, előző blogunkból nyerhetsz inspirációt. Az egységes megjelenés nagyon fontos, hisz segíti ügyfeleidet, vendégeidet, partnereidet abban, hogy megkülönböztessenek versenytársaidtól, hogy építsd a saját brendet és igényes, profi benyomást kelts. Gondolj bele, mennyire zavaró, ha különböző céges dokumentumaidon, promódiós anyagaidon (névjegy, szórólap, jegyzettömb, mappa, boríték, levelezőlap, stb.) különböző színek, képek, formák, betűtípusok jelennek meg. Teremts magadnak egy saját stílust és tartsd magad hozzá!

 

 

8. Ne legyél "olcsó János"!

Tudjuk, milyen fontos a jó ár! Ugyanakkor csak azért rossz minőségű kartont és festéket választani, hogy olcsóbban "megúszd", nem jó ötlet. Gondold el, hogy új partnerednek átnyújtod a névjegyet... emlékezetes leszel számára az biztos, de valószínűleg nem pozitívan. Milyen üzenetet szeretnél sugározni? Szerintem profi minőségre vágysz, rendkívül kedvező áron: ez a Nyomdai Megoldások!

 

 

9. Légy kreatív!
Ne félj kiélni a kreativitásod! Biztos vannak elrugaszkodott ötletek, de a legtöbb azért megvalósítható ;) Kérdezz tőlünk bátran, ne fogd vissza magad!

 

 

10. Válassz profi nyomdát!
Soha ne bízd nagy gonddal megtervezett kártyádat kókler bandára! A minőség legyen minden esetben elsődleges! Ha szükségesnek érzed, kérj mintát a névjegyből, hogy lásd, valóban olyan lesz, ahogy elképzelted! Ezért is érdemes a Nyomdai Megoldásokat választanod! Mi szakmai tanácsadással és profi, minőségi kivitelezéssel támogadjuk céged!

 



< Vissza