Blog

2015. Március 08.

Őrizd a hagyományokat!


Dilemma a névjegykártyáról

Péntek révén úgy döntöttem ideje rendet tenni az irodai kuplerájban amit az év eleje óta felhoztam. Többek között így esett arra is sor, hogy elkezdtem pakolászni és szelektálni az évek során begyűjtött névjegykártyák között. Ott voltak, kötelességtudóan rendre az íróasztalfiókomban a szépen sorra benyújtott névjegykártyák A-tól Z-ig, úgy jó 1000 darab névjegykártya…No de ez még nem is az összes. Van ám nekem egy olyan kis csinos fémszerkezetű „pörgettyűs” névjegykártyatartóm a gyors átláthatóság teljes kedvéért. Itt volt csak az igaz káosz. Jó 800 darab névjegykártyát itt is szelektálnom kellett. Azon kaptam magam, hogy kuncongok, miközben rendezgetek, válogatok. Eszembe jutott szinte mindegyik kártya sztorija. Az átadást követő laza vagy éppen vért izzasztó tárgyalással együtt. Óriási volt azt is látni, hogy hogyan változtak a névjegykártya trendek az évek múlásával. De szintén egy hangosabb kacajjal konstatáltam, hogy épp ideje, némelyikre nagyon ráfért. A legjobb volt, mikor egy emberhez három, olykor négy darab névjegykártya társult. Itt látszódott csak igazán az arculati változás a névjegykártyáin, üdítően hatott! J Vajon akkor is megmaradnának ezek az emlékek, ha a telefonom SD kártyáján sorakoznának csak? És csak digitális formában lennének névjegyek? Hirtelen ezen tűnődtem…

Ahogy válogattam -mert sok cég azóta már megszűnt, átalakult- volt mit válogatni…Elgondolkoztam azon, hogy mi szerepe ezeknek a kis céduláknak a mai digitális világunkban? Ne nézzél hülyének, nyilvánvalóan nem a saját vállalkozásunk ellen szeretnék itt propagandát indítani. Igen, én hiszem, hogy sokáig lesznek még velünk a papír alapú nyomtatott médiák, nem csak a névjegykártyák. És miért? Mert igény mindig is lesz rá! Ez egy hagyomány. Csudajó érzés egy frissen kinyomtatott könyvet kézben tartani és még szaglászni a nyomdafesték illatát miközben fellapozod, vagy egy könyvesboltban felpörgetni egy ropogós könyvet. Vagy ez szakmai ártalom? Lehet…de csak részben. Mert azt senki nem mondja, hogy jobb egy E-bookon olvasgatni a metrón miközben már majd kiég a retinád este az egész napi monitor előtti meló után, vagy reggel? Még jobb. Előre összezizni a fejed.  Ugyanis sokunk munkája már réges-rég átállt a digitálisra, vagy részben lefedi azt. Alig maradt szakma, ahol ne kellene leülni napi szinten a számítógép elé. Maximum könnyebb a táskában az E-book. De nem adja ám vissza a nyomtatott könyv értékét, soha nem is fogja! Vagy ha egy picit elrugaszkodok a nyomdaipartól és más szegmens felé tekintek egy picit… Ott van a zeneipar. Attól még, hogy van internet, ahol már egyszerűen meghallgathatsz bármi muzsikát, vagy ha akarod még akár le is töltheted. De számomra a mai napig egy-egy kincsre tekintek minden egyes kazetta, CD, vagy bakelit lemez személyében, amikor begyűjtöm őket. Mint egy kisgyerek a cukrászdában, olyan minden egyes darab megszerzése, kutatása egy-egy bolhapiacon vagy lemezboltban. Majd félve, módjával és nem rongyosra hallgatom őket, hogy még sokáig velem legyenek. Ilyenkor mindig el is hessegetem azon gondolataimat, melyek most a blog írás kezdetén is rám törtek. Tudom, hogy sokáig velünk lesznek még a nyomtatott kiadványok. Képtelenség helyettesíteni egy-egy jól összetett hírlevéllel egy nyomtatott szórólapot. Mert eljut minden célközönséghez? Nem feltétlenül. De lehet, ha valaki az Astoriánál kap egy szórólapot az alapján fog Téged megkeresni. Míg hírleveled már lehet rég a spam fiókjába pakolta. Na ezzel nem a hírlevelet szerettem volna degradálni, mert ütős marketing eszköz ő is, ha jól kitalált dizájnnal, tartalommal a megfelelő célközönséget bombázod le vele!  Ugyanígy egy-egy frappáns, szépen kivitelezett egyedi névjegykártyát is öröm adni és kapni! 

Ezért vagyunk mi, hisz erre specializálódva jöttünk létre! Fontosnak tartjuk és szeretnénk, ha elégedetten vennéd át nálunk egyedi névjegykártyádat! Ne habozz keresni minket, segítünk Neked a megvalósításában!

Beszerzem most!

 

 



< Vissza