Blog

2015. Március 30.

Illik, nem illik? Jó tudni a névjegyről


A névjegykártya ma már nagyon elterjedt. Szinte mindenkinek hasznos és jó, ha van névjegykártyája.A kapcsolattartás legfontosabb adatait hordozza ez a kis kartonlap, mint a név, cím és telefonszám.De mi az amit illik és mi az amit nem ajánlatos feltüntetned magadról névjegykártyádon?

A névjegykártya alakja, anyaga és formája

A hagyományos névjegykártya négyszögletes. De kínálatunkban is választhatod sarokkerekítéssel névjegyedet. Készülhet matt vagy fényes kartonra, ezen felül fóliázhatjuk is névjegyedet. Készülhet fehér papírra, egyszerű sötét betűkkel, de megspékelheted ha kreatív papírra, esetleg színes papírra kéred névjegykártyád nyomtatását , ugyanis ezen nyomathordozók széles termékpalettáját is megtalálod portfóliónkban, mint névjegykártya alapanyag. Ha nálunk készíted névjegyedet már tényleg tovább nyújtózkodhatsz, mint ameddig gondolnád, hogy a takaród ér. Nem fogsz csalódni áraink szempontjából sem. De tanácsos jó öreg mondásunkat szem előtt tartani, hogy a „kevesebb,néha több”. Névjegykártyád készítésénél jó, ha kerülöd a feltűnősködést, középpontban az egyszerűség és az információk pontos közlése legyen.

Fényképpel vagy nélküle?

Nagyon frappáns megoldás, ha névjegykártyádat saját fotóddal tarkítod. Tovább növeled esélyeidet,hogy neved mellé kérdés nem fér hozzá, hogy mégis milyen arcot párosítson üzleti partnered, mikor felpörgeti névjegykártya kupacát és rábukkan a Tiédre. Arra viszont ügyeljél, hogy ne előnytelen, vagy egy ősrégi fotó (mikor még fénykorodat élted :) hehehe , elnézést ) kerüljön névjegykártyádra. Legyen naprakész és valós!

Női névjegykártya, férfi névjegy

Magyarországon nem divat különbséget tenni méret alapján a női és férfi névjegykártyák között.Angliában például az etikett szerint a női névjegykártya nagyobb, mint a férfiaké. Más európai országokban ez pont fordítva van. Tehát ha külföldi tárgyalásokon is megfordulsz, ezt tarts szem előtt névjegykártyád készítésénél. Garantált plusz ponttal indulsz külföldi üzleti találkozóidon!

A névjegy személyes átadása

Az ismerkedés, a bemutatkozás és a bemutatás része. Fontos, hogy a kapott névjegykártyát minden esetben illik végigolvasnod, tanulmányoznod. Tárgyaláskor a kapott névjegyet tanácsos az asztalra magad elé helyezned, így még véletlenül sem áll fenn az a veszély, hogy üzleti partneredet rossz néven szólítod meg. Ez ugyanis nem egy szimpla bakinak számít, hanem a legnagyobb udvariatlanságnak is.

 

Beszerzem most!



< Vissza